Vols rebre el butlletí?

Baixa

BOTIGA

Per Can Mabres, la carn de vaca és molt especial, ja que es tracta d’un tipus de carn més engrasada i per l’edat de l’animal, es denomina “Carn vermella” o “Carn de Bou”, tot i que volem fer una breu explicació per corretgir aquesta denominació de “Carn de Bou” i fer justicia a la “Carn de Vaca”. Aquest tipus de “Carn vermella” s’acostuma a consumir a restaurants especialitzats i va dirigida a consumidors que els hi agrada menjar carn més feta i madurada.

 

Desde fa molts anys, la major part de la carn de vacú adult, reb la denominació de “Carn de Bou”, quan en realitat, abans de que arribi un bou al consumidor, son consumides més de 10.000 vaques amb el nom de Bou. Per tant, volem fer un reconeixement a la “VACA” ja que creiem que es mereix que la diguem pel seu nom.

 

A Can Mabres hem apostat per la

CARN D’ANOLL

BRUNA DELS PIRINEUS

(RAÇA AUTÒCTONA)

 

Té el seu origen en els exemplars de vaca suïssa que es varen importar a finals del segle XlX creuant-se amb vaques autòctones.

Actualment constitueix el 80 % dels bovins de carn de Catalunya.

BRUNA CREUAT AMB ABERDEEN ANGUS (RAÇA DE IMPORTACIÓ)

 

Té el seu origen a Escòcia. Aquesta raça produeix una carn de primera qualitat.

El color de l’animal és negra i és una raça que no té banyes, molt pràctic pel maneig.

A Can Mabres treballem per millorar constantment la qualitat de la carn i per aconseguir-ho creiem que la genètica juga un paper molt important. Es per això que apostem per introduir races d’importació reconegudes pel seu valor culinari. Inseminem part de les nostres vaques amb semen d’Angus que ens aportarà uns vedells amb més infiltració de greix intramuscular, donant un gust i una tendresa diferents a la carn.

 

 

Hi han molts tipus de carn de vacú que es classifican de la següënt manera:

VEDELLA DE LLET

VEDELLA

ANOLL

VEDELL o BRAVA

CEBÓN

VACÚ MAJOR

VEDELLA DE LLET O BLANCA

 

Són vedelles de menys de 8 mesos d’edat. Alimentats exclusivament amb llet materna.

Té un color rosat, molt tendra i suau.

 

Edat: 8 mesos

VEDELLA

 

són mascles o femelles d’entre 8 i 12 mesos. És tendra i amb un gust més pronunciat que la vedella de llet. Té poca grassa.

 

Edat: 8 i 12 mesos

ANOLL

 

Pot ser tan mascle com femella. Son animals d’entre 12 i 24 mesos d’edat. La seva carn ha adquirit més sabor ja que és un animal més desarrollat i continúa sent tendra  i sense massa grassa.

 

Edat: 12 i 24 mesos

VEDELL o BRAVA

 

Són mascles o femelles d’ entre 24 i 48 mesos. Té un color més vermellós i més sabrosa però no tan tendra com les anteriors.

 

Edat: 24 i 48 mesos

CEBÓN

 

És un mascle capat amb menys de 48 mesos. És una carn molt gustosa i molt sabrosa. Té un color més vermell.

 

Edat: 48 mesos

VACÚ MAJOR

 

en aquesta categoria hi ha el Bou que és un mascle capat de més de 48 mesos. La vaca que és una femella més gran de 48 mesos i que ha parit, i el toro que és un mascle de més de 48 mesos. És un tipus de carn menys tendra però molt gustosa perquè té més grassa.

 

Edat: més de 48 mesos

Telèfon. 690 608 194. 08719 Castellolí, Anoia. Barcelona

Inversions per a la transformació i comerciacització dels aliments

Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 confinançada per: