Vols rebre el butlletí?

Baixa

BOTIGA

A Can Casellas ens dediquem a la ramaderia extensiva, seguint els protocols ecològics que ens permeten obtenir una carn de xai més nutritiva i sana, lliure de residus medicamentosos.

 

Produir seguint els protocols ecològics és més costós, però el resultat és millor pels animals, per la natura i per la salut dels que en consumim la carn.

 

Els nostres xais neixen i creixen a la nostra finca, al costat de les seves mares, i s’alimenten principalment de llet materna i de pastures de la finca o camps de la vora, contribuint també a la neteja del sotabosc i a disminuir el risc d’incendis a la zona. Si utilitzem farratges i cereals, provenen de l’agricultura ecològica, i per tant són lliures d’adobs químics o pesticides.

 

Nº Registre Operadors del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE): CT 002630 P

Els aliments ecològics són interessants perquè:

 

•   Són saborosos. Els xais creixen al seu ritme natural, cosa que condiciona positivament la qualitat de l’olor, el sabor i la textura.

 

•   Són saludables i nutritius. Gràcies a les tècniques de producció ecològica, els aliments ecològics solen tenir una alta concentració en vitamines, minerals i àcids grassos poliinsaturats.

 

•   Són segurs. Els aliments ecològics compleixen estrictament totes les normes de seguretat alimentària vigents.

 

•   Respecten el medi ambient. La producció agrària ecològica preserva el medi ambient de diverses maneres. Contribueix, entre d’altres efectes, a mitigar el canvi climàtic, millorar l’eficiència energètica dels sistemes agraris, afavorir la biodiversitat i reduir l’acumulació de contaminants al medi.

 

•   Han estat produïts sense pesticides ni adobs de síntesi química. S’evita així l’alliberament d’aquestes substàncies al medi i es contribueix de manera decisiva a l’absència de residus en els aliments de consum humà.

 

•   No utilitzen organismes modificats genèticament. Les normes de la producció ecològica prohibeixen explícitament el cultiu i l’ús d’organismes modificats genèticament, ja sigui per a l’alimentació animal o per a la humana.

 

 

 

 

•   En la seva obtenció s’ha respectat al màxim el benestar animal. Les normes que regeixen la producció ramadera ecològica són molt estrictes en garantir que les tècniques de producció no agredeixin el benestar dels animals. Per aquest motiu, es prohibeix mantenir lligats els animals, s’obliga a facilitar zones d’exercici a l’aire lliure, pastures per als herbívors i unes dimensions mínimes d’allotjament per cap de bestiar.

 

•   No es permet tractar els animals amb antibiòtics preventius ni amb hormones per al control reproductiu. En ramaderia ecològica, com que els ritmes i les condicions de producció són menys intensives, la incidència de les malalties disminueix. Tot i això, si els animals es posen malalts, per evitar-los sofriments, es poden utilitzar tractaments curatius amb antibiòtics de forma puntual.

 

•   Estan regulats estrictament per normatives europees i controlats per organismes degudament acreditats. Els productes ecològics són de qualitat certificada, ja que han de complir, a més de les normes generals, unes normes específiques per aquest tipus de productes, i totes les empreses que participen en el procés de producció, elaboració i comercialització estan sotmeses a estrictes controls periòdics realitzats per entitats de certificació.

 

A més a més cal recordar que, com qualsevol altre aliment, els aliments ecològics també compleixen totes les normes generals que els apliquen als altres aliments.

 

(Font: Manual A taula!, Generalitat de Catalunya)

Can Casellas és una explotació ramadera familiar envoltada de camps de conreu i bosc al municipi de Bellprat. Ubicada en un entorn rural i agrícola, ofereix tot un seguit d´activitats i serveis per tots aquells enamorats de la natura. Les nostres instal·lacions, adequades per cadascuna de les activitats que portem a terme, permeten retrovar-se amb el ritme natural de les coses. Des de fa anys seguim els protocols ecològics del Consell Català de Producció Agrària Ecològica, i recentement ens han concedit el certificat conforme som productors de xai i cabrit ecològic.

Telèfon. 690 608 194. 08719 Castellolí, Anoia. Barcelona

Inversions per a la transformació i comerciacització dels aliments

Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 confinançada per: